Pikkuleipiä


KUIVAHEDELMÄ PIKKULEIVÄT

Ainekset: ( määrästä tulee noin 80 kpl )
200 g voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 muna
4 tippaa karvasmanteliöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
100 g kuivattuja ananaspaloja
150 g säilöttyjä kirsikoita
100 g silputtuja kivettömiä taateleita
100 g kuivattuja mansikoita
100 g rouhittuja hasselpähkinöitä
100 g rouhittuja manteleita
n 300 g kuivattua papaijaa, mangoa, sukaattia ja karpaloita
(kuivahedelmiä voi vaihdella oman maun mukaan, suurin piirtein 700-900g )

1. Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon karvasmanteliöljy.
2. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli ja sekoita jauhoseos taikinaan.
Lisää taikinaan viimeiseksi hedelmät, pähkinät ja mantelit.
3. Nostele taikinasta nokareita kahdella teelusikalla leivinpaperin päälle pellille.
Jätä tilaa pikkuleipien ympärille, sillä ne leviävät uunissa.
4. Paista pikkuleipiä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pikkuleipien
jäähtyä hetken aikaa pellillä ennen kuin irrottelet ne lastalla.
Näihinkin voi oman maun mukaan muunnelma lisättäviä kuivahedelmiä 



KAURALASTUT

( n. 20 kpl)

50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna
Sulata voi/margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. 
Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. 
Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita lusikalla. 
Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa, 
koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. 
Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

Kommentit